Началото

1930534_10208390749863361_7869190940977687066_nЗаспаха.

Или поне една от тях, доколкото мога да чуя през затворените врати, другата все още кипи от енергия, което е похвално след цяла нощ будуване. Е, добре, не беше цяла нощ, от 1 до 5 и след това на всеки 20 минути по 10 минути плач за десерт.  

Добрата страна е, че преди няколко седмици се научиха да заспиват сами, без да се налага да имитирам заспиване на спалнята срещу тях. Имитиране ли казах?

Сега си подават играчки, биберони, карат се и се обичат докато една от тях не заспи, след няколко минути и другата. Обичат да правят едно и също, така както обичат да се карат за две абсолютно еднакви играчки.

Този нов ритуал на заспиване ми дава допълнителни около 30 минути, в които мога да хапна нещо, или да си налея вино. Предимно да си налея вино.

Имам две дъщери. Удивителни! Сини очи, руси коси, прекрасни усмивки. Благословена съм, че са избрали мен и съпругът ми за техни родители. Предизвикателството произлиза от елементарна математиката. В училище винаги някой ми помагаше тайно за задачите, но всеки знае, че две е повече от едно. Като едно средностатистическо семейство, мъжът ми работи, бабите са заети с други дела, а пари за детегледачка няма.

Поводът, да започна да пиша, е че децата започнаха да посещават детско заведение, сиреч ясла. Повратен момент при всяко майчинство – децата пораснаха, това поне е всеобщото разбиране. Настъпват промени за нас и за тях, ново начало.

Изкараха цяла седмица, по четири часа на ден и в събота вечерта една от тях започна да дава признаци на лека настинка. Неделя цял ден ни тежеше въпросът, дали все пак да опитаме да ги заведем в яслата, с риск да ни се обадят след 30 минути да си ги приберем и риск да направим лошо впечатление на лоши родители, които не се грижат за децата си. През нощта обаче, стана ясно, че детето наистина не се чувства добре и тази седмица ще сме в къщи.

Живот с близнаци, това е моят блог. Това е по-скоро блог към себе си, отколкото към света. Без напудрени думи и без сладки заключения, истината, такава каквато е.

P.S.  Като казах сладки заключения, днес въпреки напрежението от мрънкащи деца, загубена батерия на дистанционното на телевизора (любимо ми е, просто превъртам когато се случи), дрехи и играчки навсякъде и други подобни, реших, че ще направя торта за празника – Никулден. Амбицирала съм се на тема здравословно хранене, намерих рецепта за торта без захар, за да могат и те да си хапнат и … пълен провал! Трудно е да се нарече торта, или тарт, защото основата остана на трохи, а глазурата, далеч не изглеждаше като на снимката. Още не съм я опитала, има шанс и да е вкусна, но на тях няма да им дам, с мъжа ми ще си хапваме сладко, сладко, здравословна торта без захар!

Някой плаче, отивам да проверя.

Мъдрост на деня:

Ако в къщата е пълен хаос и нямаш идея от къде да започнеш, първо си налей вино!


06.12.2016

Реклами

3 Comments

    1. Много благодаря за хубавите думи! Радвам се, че Ви харесва! Имах нужда от подкрепа! С интерес следя Вашия сайт, много е полезен! Дори с една от Вашите героини (Зори) бяхме заедно в Родилното 🙂

      Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s