В първите дни на 2017

За втори път децата започват ясла. След първия опит резултатът беше 3 на 1 за яслата. Една седмица ясла, три седмици с лека настинка вкъщи.
Условията са изключително „подходящи“ – след училищата се очаква цялата държава да бъде затворена заради отрицателните температури, а във всички области около София вече има грипна епидемия, нас пък може и да подмине.
Аз обаче се върнах на работа. По тази тема подготвям две нови статии, но впечатленията ми са толкова много, че ще ми трябва малко повече време да подредя мислите в главата си (която този път изненадващо не е празна).

Момичетата са все още на половин „работен“ ден и ни трябва трети човек, който да ги взима по обяд и да поеме майчинските задължения докато аз се наслаждавам на пълен работен ден (без кавички).

Баба им пристигна тържествено с питка и баница.

Баба, баща и близначки тази сутрин тръгнаха към яслата.
Добре, че не отидох с тях. Драмата в коридора е била пълна. Двоен плач и оглушителни писъци, дори сълзи в очите, а това се случва рядко. Обикновено са само писъците.
Леличките са извадили тежката артилерия – на вратата ги е посрещнало детето на съседката, с надеждата да го познаят и да се успокоят. Не помогнало. Той между другото е единственият в квартала, който успешно ги различава всеки път когато ги види, а е само на 2! Той също е и първото момче, което ги прегърна. Не бяха доволни от тази проява на нежност, следващите дни умишлено го избягваха, а той упорито ги преследваше с разперени ръце, готови за прегръдка.

P.S  Като майка на близнаци към мен се отправят безброй интересни и интригуващи въпроси. Един от любимите ми е по разгледаната тема:

„Сега, когато децата тръгнат на ясла, няма ли да ти е мъчно?“ И неговите вариации – „Как ще ги пуснеш толкова рано?“,  „Ще ти липсват ли? Сигурно ще ти е много мъчно?“, „Защо не изчакате до пролетта, ще са по-големи и няма да ти  е толкова мъчно?“

Следва умилително кимане от моя страна, а наум отговарям:

„Защо да ми е мъчно, нали всички се прибираме у дома в края на деня?“

А и имам пълно доверие на персонала в градината … имайки предвид новините напоследък най-вероятно съм една от малкото …

Мисъл на деня:

Интересно ми е какъв ще е резултатът този път.

Реклами

2 Comments

  1. Привет! Не намирам форма за обратна връзка на сайта, затова пиша тук 🙂 Поздравления за блога и хубавите близначки и благодарности за това, че харесвате моя блог (www.garbageforplums.wordpress.com). Ще се радвам да споделите какво ви привлече в моята страница и какви постове бихте искали да четете в бъдеще там :). Поздрави, Невена

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s