Завръщане в бъдещето

27368227_10212467115245779_455593650321561480_oУтре започвам работа след почти две годишно отсъствие. Чувствата са смесени. Вълнувам се от факта, че за първи път от почти две години, ще стана от леглото и ще си облека нещо различно от пижама.
Вълнението спира тук!
Мисля си, че вкъщи ще настане истински апокалипсис! Земята ще спре да се върти, ще ни удари метеор или нещо подобно. За сега успявах (трудно) да поддържам приличен ред у дома. Но след 9 часов работен ден (и това без времето за пътуване) единственото действие, което мога да извърша е да отворя бутилката с вино. Има голяма вероятност обаче, дори и за тази дейност да се обърна към мъжа ми.

И двамата обичаме да е подредено (той повече). След година и осем месеца на него все още му е трудно да приеме факта, че вкъщи никога повече няма да цари ред. А това всъщност е добра новина, показва че децата са силни, любопитни и отворени към света (зимата при минус 20 градуса, светът е напъхан кротко в двете ни стаи и коридора)!

Тайно се надявам, като в някоя вълшебна приказка, някой да размаха вълшебната си пръчица докато ни няма и всяка вечер да намирам вечеря във фурната, изпрани и сгънати дрехи, чисти стаи и чисти кърпи в банята и изпълнени всички онези хиляди неща, които само една домакиня (може) знае, че трябва да бъдат изпълнени. В реалния свят обаче, мъжът ми трябва да купи поне още няколко сушилки, защото дрехите от пет перални трудно се побират върху две (видяло се е, че ще се пере само през почивните дни).

P.S. Само не мога да си спомня как се оцелява девет часа без вино?!

Мисъл на деня:

Определено ни трябва по-голям апартамент, иначе къде ще намеря място за тези 5 сушилки?!

04.01.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s