Работен ден, обикновен

29196824_10212821473504514_3105494876674850816_oПърви ден на работа. Отсъствала съм повече от 45 дни и затова тръгвам първо към HR отдела, за да прочета и подпиша инструктаж за безопасност и правила за вътрешния ред във фирмата. Подават ми не много дебела папка, прелиствам я набързо. Погледът ми попада върху правилата за обличане – на жените не са позволени къси поли или скъсани дънки. Две минути по късно вратата се отваря и от офиса излиза служителка, облечена с пола с доста неприлична дължина. А сме посред зима! Не искам да си представям с какво се обличат лятото!

Тръгвам към сградата, в която се намира моят офис. Часът е малко след 9 сутринта, хората бързат за работа, облекли са минорното си настроение в черни палта, като че ли умишлено избягали от Цветното, за да подсилят тъжния ефект на Понеделника. Аз крача бодро и си представям първия работен ден. Нямам много време за визуализация, след по-малко от 5 минути съм в офиса и денят вече е започнал.

Преди това минах през главния вход на сградата. Както повелява традицията едната врата не работи. Не защото е счупена, а просто защото на рецепционистите им е студено и пренасочват трафика към другата врата, през която вятърът не нахлува директно в лицата им. Вратата на нашия етаж обаче е развалена. Тя е от онези въртящите, автоматични. Във всяка клетка има място само за един човек и се отключва със специален пропуск. Сега се отваря с бутане. Добре, че започнах да ходя на фитнес, доста е тежка!

Не мога да кажа, че харесвам работата си. Трябва да си приятно луд, за да ти харесва да слушаш проблемите на клиентите по цял ден. Обожавам обаче атмосферата в офиса. Имам около стотина колеги, всеки със собствена история и маниер на поведение. Тук можеш да срещнеш събрани на едно място студент, родител, учител, адвокат, лекар та дори и оперен певец. С толкова много съдби просто нямаш нужда от време за адаптация.

P.S. Добре че нещата не са се променили. Късите поли и наработещите врати си ги имаше и преди. Сайтовете, които не са свързани с работния процес, продължават да са отворени на голям екран, а момчето, което гледаше филми по цял ден и сега това прави. Просто работи много бързо и му остава доста свободно време, което да запълва.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s