Ава и София

32281375_10213248219612900_4177338157626294272_nАва и София са близначки. Заедно са още от момента, в който бяха просто две малки точки на екрана на видеозона в кабинета на д-р Арабаджикова. Не я познавах преди това, препоръча ми я приятелка. Първото ми впечатление беше, че е човек на който може да се има доверие. След като буквално поверих живота си и този на дъщерите ми в нейните ръце, това чувство продължавам да го имам и днес. Тъкмо й бях казала, че тестът е положителен, когато тя ме погледна въпросително.
– Някой от вашата фамилия има ли близнаци?
– Не. – отговорих напълно хладнокръвно, все още не разбирайки учудването в погледа й, но по начина по който ме гледаше усетих, че тя вижда нещо, което аз не и че това нещо ще преобърне живота ми. Буквално.
– Честито, ти ще си първата!
Мисля, че за момент загубих съзнание, но все пак трябваше да кажа нещо.
– Две?
Останалата част от прегледа не си го спомням. Излязох от кабинета, мъжът ми вече се беше преборил успешно със софийските задръствания и ме чакаше отпред. Качих се в колата и се разплаках. Нямаше нужда да казвам нищо, той веднага разбра:
– Две ли са?
По късно каза, че съм имала същият поглед както когато му казах, че тестът е положителен и че подсъзнателно винаги е знаел, че ще има близнаци. Дълбоко в себе си аз също. Никога не съм го изричала на глас, но за да се сбъднат най-съкровените мечти, оказва се е най-добре да ги споделиш само със себе си. А когато срещнеш някой, който крие в сърцето си същите копнежи и желания като теб, мечтите просто се сбъдват.

Това бяха сълзи на радост и страх.
През следващите девет месеца аз трябваше да направя всичко възможно крехкото ми тяло да се справи с двойното предизвикателство. Не знаех дали ще успея, не знаех и какво ме очаква. Само знаех, че ще направя всичко по силите си тези деца да дойдат здрави на бял свят.
След още две седмици се регистрирах и при втори лекар, за да мога да използвам правото си на безплатни изследвания. Казах му, че децата са две. Той ме накара да седна на един стол и в продължение на 20 минути ми обясни колко много трябва да внимавам и как от моето поведение през следващите месеци зависи децата да се развиват правилно. След това ме прегледа и видя само една точка. На петата седмица обаче лекцията се повтори, тъй като тогава и той видя, че точките са две.

На роднини и приятели казахме когато вече бях бременна в пети месец.
Оказа се, че в родословното дърво и на двамата има близнаци, ние просто не сме го знаели.
Месеците не бяха девет, а осем а тялото ми се оказа далеч по-силно отколкото някога съм си представяла.
Двойното предизвикателство расте, децата ни показват всеки ден колко малко заем за света и търпеливо ни учат на Любов. В най-съвършената й форма.

 

Реклами

2 Comments

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s