Дрехите ли се стесниха при прането, или децата пораснаха?

cofЕдна седмица в къщи. Не съм била сама с децата толкова дълго от около половин година. В резултат на което, погълнатите количествата вино и шоколад  значително се увеличиха.
Забелязвам драстична промяна в поведението им. И сега са способни да ме подлудят за отрицателно време, но игрите им вече са по-дълги.
За съжаление и скандалите.
Реших, че вече са достатъчно големи, за да си поделят една играчка без да се стига до война. Мъжът ми каза, че съм си загубила разсъдъка. Не е за вярване колко много раздори и викове може да донесе един гумен Мики Маус в къщата ви. Особено ако е един Мики Маус, а децата ви са две. И двете обожават Мики Маус! Не съм си загубила разсъдъка, просто в магазина нямаше втори.
А децата ми обожават всичко да е по две. Ако им дадеш един банан, веднага ще поискат другия, ако кажеш, че баба им е на село, веднага ще попитат за другата баба. Една вечер, преди няколко седмици, баща им им помаха от терасата, а те милите и до днес търсят „другото тати“, онова, което махаше усмихнато от балкона.
Този Мики Маус обаче е само един. Ако трябва да съм честна, в момента изобщо не прилича на Мики Маус. Вината е изцяло моя, но тази история няма да я разкажа, защото не е нещо с което се гордея особено.

Сега отивам да меся питка, тази вечер ще имаме гости. Шегувам се разбира се, само ще проверя дали виното се изстудява в хладилника.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s