Две на 3 и една на 33

Рожденият ми ден беше преди няколко седмици. Чудесен повод за нова история след почти половин година прекъсване. И понеже все още съм на празнична вълна, а и за да е позитивно завръщането ми, статията ми днес е посветена на подаръците. Нещо като Do and Don’t guide, ако сте решили да изненадате половинката си приятно. Също има и една случка, която не ми излиза от главата вече близо година и просто си търся повод да я споделя с повече хора. Подаръци, чудесна тема за нова статия, ще си помислите. Помислете пак.

В съседния блок има детска площадка с надпис:
„Площадката е изградена със средства на живущите в района, ползвайте я отговорно!„
В превод –  ако не сте от блока и не сте финансирали създаването на този детски оазис, по-добре изобщо не го ползвайте! Първоначалният им проект включвал висока стена, бодлива тел и метална врата с лицевo, гласово разпознаване и 18-цифрен код за достъп. Външни лица да не се допускат! Парите обаче стигнали само за две люлки, една пързалка и пясъчник. Външните лица нямало как да бъдат спрени.

Ако случайно минете от там и детето ви пожелае да влезе, бъдете готови да се сблъскате с някой, който нервно обикаля около вас, събира играчки, изхвърля боклук и тихичко си мърмори под носа как тук идват всякакви хора, които не подреждат и не чистят след себе си. Всичко това в комбинация със сбръчкани вежди и лошо настроение.
А ако случайно няма никой – само вие, детето ви и площадката и ви се стори напълно безобидно да влезете, не се подвеждайте, те са там, дежурят на балконите и само чакат някоя беззащитна жертва на която да развалят деня.
Така че, ако минете от там и детето ви поиска да си поиграе, предложете алтернатива – сладолед, шоколад, или най-добре онова новото колело, за което детето ви настоява от няколко седмици и продължете по пътя си.
Един слънчев ден, аз и момичетата бяхме на въпросната площадка. Питате се как сме се осмелили. Заради ежедневно отесняващия ни апартамент вкъщи няма място за още две колелета, а също и едно от предимствата да имаш момичета, при това близначки, при това руси, със сини очи. Навсякъде ни приемат радушно, в началото и трите, в последствие само тях.

В този ден празничната атмосфера на площадката се усети още от мига, в който видях, че спортният панталон и скъсаните обувки са заменени с рокля прилична дължина и сандали на висок ток. За децата разбира се, туту пола и бляскав елемент в косата, за мъжката аудитория – дънки и изгладена тениска. Някой от живущите имаше рожден ден. Ще спестя описания около посрещането на рожденичката, прегръдките и поздравленията и ще се фокусирам към поднасянето на подаръка. Огромна кутия! Заинтригувах се от мащаба. Жената отвори подаръка и отвътре с целия си блясък се показа това чудо на техниката и тайната мечта на всяка жена – Кухненски Робот с всички необходими приставки, кабели и резачки, за да я държат заета дълго в кухнята.

Останах с отворена уста, рожденичката се усмихна и любезно благодари. Напук на прическата и грима, който беше сложила в този специален ден, любимите й хора решиха да й напомнят, че утре е обикновен ден и гримът и високите обувки ще бъдат свалени, както и мечтите й за холивудски блясък, далеч от кухненския плот и мръсните чорапи.

Един съвет, скъпи мъже, прочетете го внимателно и след това го прочетете отново, и още веднъж, ако се наложи.

Каквото и да правите, не й подарявайте кухненски робот! А ако годишният ви бонус е останал в полза на фирмата (т.е. не е стигнал до вашата сметка) и все пак ви хрумне да минете по-тънко, например с пасатор или миксер, спестете си главоболията и помислете пак!

А всъщност няма какво толкова да му мислите, изненадайте я с бутилка вино. Без значение дали е момиче, девойка или жена (аз лично спадам още към първите) виното винаги е добра идея. Колкото по-скъпо е виното, толкова по добре за вас. Изключвам вино в пластмасова бутилка от безалкохолно. Него го запазете за свободните си вечери с приятели, предвид че дори за секунда си помислихте да й купите миксер, аз лично се съмнявам, че имате свободни вечери.

P.S. За десет години той ми е правил много подаръци. Включително зимни обувки за рождения ми ден. Обувките са скъпи и хубави и топлят значително, но рождения ми ден е през юли! Пътуването до Санторини и ръчно изработеният шах бяха изключително добри попадения, но най хубавият подарък, който някога ми е правил беше продължителен и непрекъснат … сън. Цели 10 часа! Събудих се на 30, свежа, отпочинала и красива. Предисторията: Децата се бяха родили преди 2 месеца и 2 дни, което се равнява на 9 пъти хранене на ден, или на всеки 2 часа и половина, без значение дали е ден или нощ. Излишно е да споменавам колко памперси са това. И до днес отказва да ми каже какви хапчета тайно е сложил във водата ми за да изпадна в такава нирвана (тогава алкохолът не ми беше разрешен). Твърди, че е магия.

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s